Projectes i activitats científiques d'interés social

Universitat de València. DIsports - Document Identificatiu Esportiu

Universitat de València. DIsports - Document Identificatiu Esportiu

Denominació o nom i cognoms de l’entitat o persona sol·licitant:

Universitat de València

Denominació del projecte o activitat:

DIsports - Document Identificatiu Esportiu

Descripció del projecte o activitat:

El projecte consta de la creació d'una polsera de silicona amb un xip en el seu interior NFC i un número de sèrie en el seu revers. Es tracta d'un producte senzill i assequible a tots els públics mitjançant el qual es vol ajudar en cas d'emergència el propietari de la polsera en moments en els quals practica una activitat física i no porta documentació amb ell. Mitjançant aquest sistema els serveis d'emergència poden accedir a les seues dades vitals i telèfon contacte de forma instantània. La visualització de les dades personals es realitza mitjançant qualsevol telèfon introduint el número personal de seguretat del revers de la polsera.

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

Aquest projecte està dirigit a persones que realitzen activitats esportives de tota mena. Els més beneficiats són els corredors (runners), ja que és incòmode portar pertinences en les butxaques i aquesta és una forma còmoda i segura d'anar identificat, ja que molt sovint solen eixir a córrer a soles. D'altra banda, les famílies també es beneficien d'aquest recurs, ja que són informades immediatament pels serveis d'emergència i aquests obtindrien informació crucial amb dades com a al·lèrgies i grup sanguini.

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

En primer lloc, s'aconsegueix una seguretat personal, ja que la majoria de persones no tenen identificació quan realitzen esport. També obtindrem atenció més efectiva i segura dels serveis d'emergència i una major agilitat a l'hora d'avisar les persones estimades, en cas d'emergència.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 2.700 euros - Import òptim: 2.800 euros.

Altres consideracions:

La polsera DIsports (document d'identitat esportiu) pot salvar vides. Mitjançant la mateixa experiència veiem que el problema està als carrers i parcs. La gent ix a realitzar esport sense identificació i qualsevol problema o esvaïment sense previ avís pot suposar un fet greu. València és la ciutat per a dur a terme aquest projecte i esperem gran acolliment per la ciutadania.

Disposem d'un vídeo il·lustratiu però no de pàgina web. La clau del vídeo és: 2020running

Enllaç a la pàgina web del projecte:

https://vimeo.com/361079651