Projectes i activitats esportives no professionals d'interés social

Club Esportiu Waterpolo Turia. El waterpolo arriba al teu col·le!

Club Esportiu Waterpolo Turia. El waterpolo arriba al teu col·le!

Denominació o nom i cognoms de l’entitat o persona sol·licitant:

Club Esportiu Waterpolo Turia

Denominació del projecte o activitat:

El waterpolo arriba al teu col·le!

Descripció del projecte o activitat:

El Club Esportiu Waterpolo Turia és un club sense ànim de lucre, gestionat per jugadors i mares i pares de jugadors, que compartim una inquietud: la necessitat de socialitzar, visibilitzar i donar a conéixer el nostre esport, el waterpolo.

Si el Club Waterpolo Turia té un vessant esportiu de competició, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i nacional, també té una forta vocació social. Un dels nostres objectius és fomentar l'esport en la nostra ciutat, i per això des de fa anys ens hem dedicat a acostar el nostre esport, el waterpolo, a la societat valenciana mitjançant activitats que fomenten el coneixement i la pràctica del waterpolo.

El projecte «El waterpolo arriba al teu col·le!» té com a objectiu donar a conéixer i facilitar als escolars valencians la pràctica del waterpolo, que puguen tindre un primer contacte amb aquest esport minoritari d'equip i que coneguen els seus valors d'igualtat, relació social i respecte, que també ofereix igualtat d'oportunitat respecte al gènere. Acostem els escolars valencians, dins de l'assignatura d'Educació Física, a la pràctica del waterpolo, en què es pot arribar a competir en una divisió nacional. Alhora donem a conéixer el club esportiu i la possibilitat de formar part dels seus jugadors.

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

El projecte «El waterpolo arriba al teu col·le!» està dirigit a escolars de segon a sisé de Primària i de primer a segon de Secundària, de manera que l'activitat s'adapta a cada grup d'edat. Volem arribar a 2160 alumnes. Respecte als participants, no importa el nivell aquàtic de l'alumnat.

Es tracta d'una activitat dirigida als grups d'alumnes que decidisca el centre, o que s'animen a realitzar aquesta activitat, i es du a terme en diverses sessions pràctiques i teòriques de waterpolo que es realitzen en la piscina de Natzaret. Aquesta activitat es du a terme dins de l'horari escolar i està relacionada totalment i directament amb l'assignatura d'Educació Física. Amb aquest projecte arribarem a prop de 5000 escolars i la nostra idea és consolidar definitivament el projecte amb l'esperança d'un futur prometedor per a millorar el waterpolo valencià a escala nacional.

Com que els col·legis no disposen de piscina, portem els participants a les instal·lacions de Natzaret. Aquest desplaçament des del centre educatiu a la piscina i la tornada al col·legi es realitza en un autobús del Club que es posa a la disposició del centre.

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Que els participants s'interessen per la pràctica regular i continuada del waterpolo, amb la intenció de crear i mantindre un planter de jugadors capaços d'aconseguir nivells competitius en el waterpolo. El desenvolupament d'aquest esport en l'edat escolar, com a hàbit saludable en la millora del caràcter educatiu, de reforç dels valors educatius i socials.

1. Donar a conéixer i iniciar els alumnes en l'esport del waterpolo.

2. Difondre un esport minoritari aquàtic molt complet i ple de valors positius com l'esforç, la constància, el respecte, l'esperit de superació, el treball en equip, l'empatia i la companyonia.

3. Captar nous jugadors per a formar part de la família del club que ens permeta mantindre la competició oficial i créixer com a club amb una estructura esportiva adequada.

4. Implicar les administracions locals en el projecte i ajudar a fer que el waterpolo siga reconegut i recolzat per la societat.

5. Donar a conéixer la pràctica del waterpolo a la societat, als ciutadans de València, i visibilitzar la pràctica d'aquest esport i els seus avantatges.

6. Guanyar suport social per a aconseguir que el waterpolo siga reconegut per un major nombre de famílies, docents i escolars.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 21.000 euros - Import òptim: 42.000 euros

Altres consideracions:

El projecte és gestionat i coordinat per un membre de la junta directiva del club juntament amb el responsable coordinador del projecte, un tècnic d'esports diplomat en Educació Física, entrenador auxiliar nacional de waterpolo, que difon, gestiona i coordina la seua execució, realitza la captació i elabora la memòria final.

Per a la fase d'execució es disposa del personal tècnic contractat pel club, entre 4 i 5 entrenadors, monitors i socorristes titulats que supervisen i guien l'activitat.

El projecte compta amb una experiència de tres anys i el novembre de 2018 va rebre el Premi Educació i Esport del Consell Nacional d'Educació PSPV-PSOE.

BARRI DE NATZARET

El club té la seua seu en aquest barri tan necessitat d'activitats socials.

Alguns dels centres del barri han participat en el projecte de manera gratuïta. Amb aquestes iniciatives pretenem fomentar l'esport escolar i popular en un barri amb necessitat de desenvolupament social.

El nostre club té un fort compromís social i participa també cada any en la Setmana Esportiva de Natzaret.

Ens hem reunit amb els centres que no han participat encara per a exposar-los el projecte i han manifestat el seu interés de participar en la pròxima edició.