Projectes i activitats culturals d'interés social

« Ves enrere

Fundació de la CV de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt. Port de Sagunt Company Town

Fundació de la CV de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt. Port de Sagunt Company Town

Denominació o nom i cognoms de l’entitat o persona sol·licitant:

Fundació de la CV de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt

Denominació del projecte o activitat:

Port de Sagunt Company Town

Descripció del projecte o activitat:

Posada en valor d'espais industrials en desús, per a transformar-los en espais culturals i d'innovació que generen fluxos socials i d'economia circular amb la participació de la ciutadania, del major complex industrial creat a principis del segle XX a la Comunitat Valenciana (Compañía Siderúrgica del Mediterráneo), i de la trama urbana i les edificacions creades expressament al ritme del creixement de la fàbrica. També inclou la custòdia dels béns mobles, instruments i memòria documental i oral dels milers de persones que hi van contribuir amb el seu treball.

Cronograma del projecte: Inici: 2018 Finalització: 2028

A qui beneficia aquest projecte o activitat?:

El projecte beneficia a totes les persones, empreses i entitats del municipi de Sagunt com a llegat del seu procés de desenvolupament. També a tota la població en general, nacional i internacional, que vullga visitar el patrimoni industrial del Port de Sagunt des d'un punt de vista cultural, acadèmic i turístic.

Què s’aconsegueix amb aquest projecte?:

Preservar la memòria i els orígens d'una part del municipi de Sagunt i avançar cap a un model de gestió amb la ciutadania on es posen en valor edificis industrials en desús per a convertir-los en contenidors culturals i en part activa del procés de desenvolupament del territori.

Import mínim i òptim del projecte:

Import mínim: 195.045 euros - Import òptim: 1.500.000 euros

Altres consideracions:

El Patronat de la Fundació està conformat per l'Excm. Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre. És una entitat amb més de 25 anys d'antiguitat i gestiona espais singulars com l'Alt Forn núm. 2 (icona del patrimoni industrial de la CV i premi Europa Nostra 2012) i la Nau d'Efectes i Recanvis (Futur Museu Industrial i del Moviment Obrer de la CV) i l'Arxiu Històric Industrial (CMSM, CSM, AHM i AHV).

Enllaç a la pàgina web del projecte:

https://fundacioportdesagunt.com